Schaumann

 

Ο Heinrich Wilhelm-Schaumann (1904-1992), ένας οραματιστής άνδρας με ενεργητικότητα και οξυδέρκεια, ίδρυσε την εταιρεία Schaumann πριν από περίπου 80 χρόνια (1938). Αυτός ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας και του σχεδίου (Schaumann Konzept) το οποίο έως  και σήμερα εξασφαλίζει τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της εταιρείας. Από την ίδρυση της έως και σήμερα εξασφαλίζει τη συνεχή επιτυχία της εταιρείας. Από την ίδρυση της έως και σήμερα η Schaumann δεν έχει αλλάξει τις αρχές και τη φιλοσοφία της η οποία στηρίζεται στα εξής  σημεία:  οικονομικά παραγόμενες ζωοτροφές σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας προϊόντα αποτελούν τη βάση για σωστή και υγιεινή διατροφή αγροτικών ζώων.

Η Schaumann  είναι μια Γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή ισορροπιστών και διατροφικών προϊόντων για βοοειδή, χοίρους, πουλερικά, αιγοπρόβατα και άλογα. Επίσης με ιδιαίτερη επιτυχία δραστηριοποιείται στο τομέα της έρευνας και ανάπτυξης προβιοτικών καθώς επίσης και βιολογικών μέσων ενσίρωσης.

Η Schaumann είναι σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του οργανισμού DLG (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft) που διεξάγεται μεταξύ των καλύτερων Γερμανών  κτηνοτρόφων, κτηνιάτρων και γεωπόνων, η επιχείρηση με τις καλύτερες τιμές αξιολόγησης στον τομέα “Διατροφή Αγροτικών Ζώων” στην Γερμανία.

 

Η Schaumann σήμερα είναι ο κορυφαίος Ευρωπαϊκός όμιλος σε προγράμματα διατροφής ζώων καθώς θεωρείται κυρίαρχος και πρωτοπόρος  στο χώρο των ισορροπιστών και διατροφικών προϊόντων αγροτικών ζώων καθώς και βιολογικών μέσων ενσίρωσης στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Διαθέτει από το 1953 ιδιόκτητο ερευνητικό κέντρο και πειραματικό σταθμό στο Huelsenberg της Γερμανίας, ένα από τα πιο φημισμένα ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης που εκτείνεται σε μια έκταση 500 εκταρίων (5.000 στρέμματα).

 

Εκεί γίνονται συνεχώς μακροχρόνιες έρευνες και δοκιμές για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής ανάπτυξη των προϊόντων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κάθε παραγωγού ο οποίος εμπιστεύεται την ποιότητα Schaumann. Κάθε προϊόν πριν κυκλοφορήσει υποβάλλεται σε μακροχρόνιους ελέγχους και δοκιμές στη πράξη.

Τα προϊόντα Schaumann φιλικά προς το περιβάλλον, συμβάλλουν άμεσα στη παραγωγή πιο υγιεινού κρέατος και πιο υγιεινών αυγών, κάτω από αυστηρούς ελέγχους και κορυφαία επίπεδα ποιότητας.

 Από το 1974 όπου και διατίθενται τα προϊόντα της στη Ελλάδα, η Schaumann πρωτοπόρησε προσφέροντας ισορροπιστές και δημιουργώντας φυράματα χωρίς ζωικές πρωτεΐνες.

Η Schaumann εξάγει με επιτυχία τα προϊόντα της εντός και εκτός Ευρώπης. Έχει ιδρύσει θυγατρικές σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ διακινεί μεσώ αντιπροσώπων τα προϊόντα της σε περισσότερες από 42 χώρες παγκοσμίως.

Πιστοποιημένη με DIN EN ISO 9001 από το 1995. Επίσης κατέχει πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο διαθέτει ισορροπιστές κατάλληλους για βιολογικές – οικολογικές εκτροφές.

Η Schaumann συνεργάζεται με εθνικά και διεθνή κέντρα ερευνών, παγκοσμίως αναγνωρισμένα, καθώς επίσης και με πανεπιστημιακά ιδρύματα στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης. Επίσης, η IS Forshung, ιδιοκτησίας Shaumann στο Wahlstedt Γερμανίας, διοργανώνει εργαστήρια, επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ευρωπαίους επιστήμονες του ζωοτεχνικού-κτηνιατρικού κλάδου.

 

SCHAUMANN Ισορροπιστές και Ενισχυτικά Ζωοτροφών:

Ιδανικά και δοκιμασμένα στη πράξη προγράμματα διατροφής για :

  • Όλων των ειδών αγροτικά ζώα
  • Διαφορετικές παραγωγικές κατευθύνσεις
  • Διαφορετικά συστήματα διατροφής
  • Οι πρώτες ύλες για όλα τα προϊόντα Schaumann υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας, τόσο πριν όσο και μετά η παραγωγή του προϊόντος.
  • Η μεγάλη ακρίβεια στην ανάμιξη των προϊόντων εξασφαλίζεται τόσο από την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της Schaumann όσο και από την εφαρμογή των πιο σύγχρονων συστημάτων ανάμιξης στα 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ισορροπιστών που διαθέτει η Schaumann στη Ευρώπη. Επίσης ο όμιλος Schaumann διαθέτει άλλα 3 εργοστάσια, ένα έτοιμων τροφών (Una-Hakra) στην Γερμανία, ένα βιοτεχνολογίας (Lactosan στην Αυστρία) και ένα ειδικών διατροφικών προϊόντων (Ligrana στη Γερμανία).
  • Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται βάση επιστημονικών κριτηρίων ώστε να εξασφαλίζεται πάντα υψηλή πεπτικότητα και καλύτερη αξιοποίηση της τροφής.
  • Η Schaumann εγγυάται υψηλή ποιότητα σε όλα της τα προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο ότι για 80 χρόνια μετά την ίδρυση της το όνομά της είναι για τον παραγωγό συνώνυμο της ποιότητας.

 

Η Schaumann όμως δε προσφέρει μόνο προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, αλλά και έναν γενικότερο σχεδιασμό. Από τη συντήρηση των δημητριακών μέχρι τον υπολογισμό των σιτηρεσίων, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε μονάδα αλλά και την αξιολόγηση της απόδοσης. Κύριος στόχος μας σε συνεργασία με τον παραγωγό είναι να βρούμε τις πιο οικονομικές λύσεις στην παραγωγή των ζώων με τα καλύτερα δυνατά τεχνικά και οικονομικά αποτελέσματα για τον κτηνοτρόφο.

 Μεταφερθείτε αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Schaumann: www.schaumann.info